Pagina's

zaterdag 25 juli 2009

Miniboekje van de vakantie etc.

Het is een hele klus geweest, maar eindelijk istie af…: mijn miniboekje van onze vakantie.
Het idee voor het boekje heb ik gehaald uit Creatief met Foto’s nummer 37. Hierin staat een clear-album met enkele cardstock pagina’s ertussen gezet, gemaakt door Manita Philipsen. Dit idee van strak véééél foto’s scrappen sprak mij ontzettend aan, zodanig dat ik de vorm maar even schaamteloos gebruikt heb…


Alhoewel: ik heb geen clear album gekocht, maar zelf eentje gemaakt van transparanten (die je ook voor de cover van een werkstuk of verslag kunt gebruiken) in combinatie met boekbindringen. De cardstock pagina’s zijn geknipt met een scalloped figuurschaar, aangezien ik bij de start van het maken van het boekje nog niet in het bezit was van zo’n mooie borderpunch. Voor het boekje heb ik papier, stickers en chipboardfiguurtjes van de Traveller-lijn van Little Yellow Bicycle gebruikt met thickers van American Craft en touwtjes van Action. Heb in dit boekje 55 foto’s verwerkt. Monsterklus! Maar ik ben er echt supertevreden over! (klik op de afbeeldingen om te vergroten)Ik vond in een lade thuis nog een envelop met verjaardagsgeld. Nu P. en ik zo’n beetje officieus samenwonen moet er wel een beetje ruimte gemaakt worden om ook zijn spulletjes kwijt te kunnen ;-) En daar lag dus nog een hééél leuk envelopje. Ik had dus een hele goede reden om naar De Duif ;-). En daar hadden ze m: de borderpunch Treading Water van Fiskars. Heeft even geduurd voordat ze m op de site hadden staan. Ik was al een hele tijd lekker gemaakt door de scraptijdschriften, maar ik heb m nu ook!!! En heb nog een stel journaling-boxes-stempels gekocht. Zag ze vaak op lay-outs van één van Neerlands beste scrapsters Revlie, en na haar supertip op haar blog wist ik het zeker: die wil ik ook!!! Nu binnenkort via internet nog maar even een voorraadje alfabet-thickers op de kop tikken. Die heeft De Duif helaas redelijk zeldzaam op voorraad.

Ik heb het scrappen weer helemaal te pakken gelukkig. Heb sinds begin april vijftien 30x30 layouts gemaakt, stuk of wat kaartjes en inmiddels 2 miniboekjes, waaronder dus bovenstaande. Hoge “scrapdichtheid" voor mijn doen de afgelopen 4 maanden. Als je dat vergelijkt met het hele jaar daarvoor… Ben gewoon superhappy en daardoor borrelt de inspiratie aan alle kanten!!!!!!!!!!!!!!!

Fijn weekend nog!

zondag 19 juli 2009

Little Yellow Bicycle Zinnia

Ik had deze lijn al een tijdje in huis, maar wist eigenlijk nog niet zo goed wat ik ermee zou doen. Wilde hem voor de vakantiefoto's van de Ardennen gebruiken, maar daar gebruik ik nu de Traveller-lijn voor (het miniboekje is nog onder handen).

Toen kwam ik de foto's van de ladies-uitjes tegen en toen wist ik dat ik hiermee iets wilde doen. Een vrolijke lijn samen met foto's van vrolijke activiteiten. Ik heb me voor de vlakverdeling laten inspireren door de lay-outs van Birgit Koopsen die in de Creatief met Foto's van december 2008 staan (Maud)
De gele lay-out "True Friends" heb ik ook ingezonden voor het Scrappassion Challenge blog, waar de uitdaging was dat je gebruik moest maken van chipboard op je werkstuk. Ik vind met name de tekst op de cirkel heel treffend: "the most beautiful discovery true friends make is that they can grow seperately without growing apart".

Greetz.

zaterdag 18 juli 2009

No is alles goed!

Nu is alles goed...
Mijn eerste lay-out van 2009 was een optimistische, een mantra als het ware. 2009 zou mijn jaar worden! En geloof me, het is hard op weg. Vandaar ook de volgende lay-out:De tekst verhaalt over 2008, een jaar vol teleurstelling op het gebied van de liefde... Hoop, valse hoop, boosheid en verdriet. En daartegenover de zonneschijn van 2009 en de toekomst. Vandaar ook passend papier: het zonnige Zinnia van LYB.

Vorig jaar spraken mijn lieve vriendinnetje A. en ik tot elkaar: "we komen er wel!"... En ziehier:

Sin, sin, sinne!!!!!!!!!!!!!!!!!!

vrijdag 17 juli 2009

challenge SCRAPS

Op het blog van Scraps is ook regelmatig een uitdaging. Blogsurfendeweg kwam ik hier terecht en de challenge van deze maand was dat je een lay-out moest maken met een vakantiefoto en de kleuren van de vlag van het land waarin die foto genomen is.

Ik heb foto's uit Nederland genoeg, maar nog niet genoeg inspiratie om er iets mee te doen. Nu heb ik wel genoeg foto's van Ameland, ons mooiste stukje buitenland... En na drie kwartier op de boot, heb je toch echt het idee in een ander land te zijn...

De Amelander vlag is geel, blauw en wit. En daar had ik nog wel een ideetje voor:
Een snelle simpele lay-out, maar door zijn eenvoud vind ik m erg mooi.Op de foto is het niet zo goed te zien, maar in het echt is het blauw van de lay-out veel veller!

Hoop binnenkort weer even naar Ameland te kunnen: als P. een dagje vrij kan krijgen en het weer een beetje meezit is er een grote kans dat we dat dagje met het half tien bootje gaan...

Greetz!

Juli sketch Wij-DUS blog

Op de helft van de maand wordt op het wij-DUS blog altijd een challenge met een sketch geplaatst. Deze keer was het onderstaande sketch. Een uitdaging om met meerdere afbeeldingen aan de slag te gaan dus...
Ik heb naar aanleiding van deze sketch onderstaande lay out gemaakt: De skeve trots van Liwwadden.
De tekst op de journaling is als volgt:
"Ik heb niet zoveel met onze provinciehoofdstad: Het verkeer is een ramp, de binnenstad is al jaren een grote onaantrekkelijke bouwput en sfeer ontbreekt al tijden. En dat is jammer, want Leeuwarden heeft zoveel moois. Als je maar goed kijkt. Eén van de mooiste dingen vind ik de Oldehove. Volledig mislukt doordat ie tijdens de bouw ging verzakken, scheef kwam te staan en dreigde om te vallen. Vervolgens hebben ze 'm geprobeerd "in t lood" verder te bouwen. Dus nu niet alleen scheef, ook nog eens krom!!! Hij is ook slechts 40 m. hoog in plaats van de geplande 140m. Officieel is de toren dus mislukt, maar nu is hij wel Liwwadders skeve trots!!"

Ik heb hiervoor craft cardstock gebruikt in combinatie met een oud vel papier met een verweerde uitstraling van Sirius Hobby. Het groene is van Making Memory's Paperie, aangevuld met kant en bloemetjes. De afbeeldingen zijn oude ansichtkaarten van de Oldehove gevonden op http://www.friesfotoarchief.nl/.

Fijn weekend alvast.
Greetz
Klaske


vrijdag 10 juli 2009

Wij-dus challenge juli - Buiten

De Wij-DUS challenge van deze maand heeft het thema 'Buiten'. Buitenfoto's plenty... Dus daar valt veel leuks mee te doen. Ik heb hele stapels van onze tripjes Ameland, Schier, Callantsoog, Borger, Gaasterland, Ardennen et cetera.

P. en ik hebben er een beetje een sport van gemaakt om het Booze Wijf - autootje dan op de gekste plekken te fotograferen... Zo ook de foto in deze lay-out: "genieten aan het Lauwersmeer", terwijl ie voor een bollenveld staat ;-)

Deze lay-out dus eens niet P. en ik als onderwerp, maar het voertuig dat ons naar al die leuke tripjes brengt - en ervoor zorgt dat we genoeg bekijks hebben onderweg ;-)


Voor deze lay-out heb ik een stuk craft-papier gebruikt, met het paperblok van de Traveller-lijn van LYB, in combinatie met oud Creamotion-papier, karton, lint en touw, afgewerkt met een blokje zwarte inkt. En ziehier mijn eerste craft lay-out. Had er al vele in tijdschriften en in blogs zien staan, vond ik zó stoer... Voor herhaling vatbaar!

Greetz!
Klaske

Boekje dorpsfeest Hallum 2008

Even een oud projectje:
Een zelfgemaakt boekje van sheets en boekbindringen. Daarin een kort fotoverslagje van de zaterdagmiddag van het dorpsfeest van vorig jaar.

Er was een volleybalwedstrijd georganiseerd waar elke straat/ buurt/ vriendenclub aan mee mocht doen. En vraag niet hoe het kan, maar wij wisten met het "team Hallumerhoek" (met slechts één bewoner van de hoek) het favoriete team "brandweer" te verslaan... Een zeer geslaagde middag vastgelegd in een boekje:
Ik heb twee weken geleden een bezoekje gebracht aan de Scrapbookwinkel in Heesch. Het lag min of meer op de route vanaf de Ardennen terug naar Friesland... Mooie winkel, maar in de echte papierhoek wel een overkill aan papiertjes. Bomen en bos nog lastig kunnen zien, zeg maar. Heb er gelukkig nog wel de Traveller-lijn van Little Yellow Bicycle kunnen kopen. Die is hier in het noorden nog niet verkrijgbaar. Heb bij De Duif nog wel Zinnia van Little Yellow Bicycle kunnen krijgen, dus mijn bureau ligt inmiddels vol met prachtige papiertjes en toebehoren.
Het weer belooft weinig goeds voor dit weekend, de boodschappen zijn in huis (met dank aan P.), het huis is redelijk toonbaar, P. is waarschijnlijk dit hele weekend druk druk druk in Het Booze Wijf, dus samengevat: nog even strijken en een keukenkast reorganiseren en dan heb ik dit hele weekend tijd om te scrappen!!!! YES!!!
Greetz!

PS. De juni-winnaar van het Wij-dus blog is weer bekend gemaakt gister. En leuker dan leuk, mijn kaar met het Love Letters papier van LYB staat bij de favorieten!