Pagina's

zondag 27 december 2009

Scrap-je-slank

Op het SA-forum heeft Peter voor 2010 het Scrap-je-slank project opgezet. Nu hoef ik niet verschrikkelijk veel af te vallen, maar zit een aantal broeken toch behoorlijk krap. Dat probleem wil ik in ieder geval opgelost hebben, zodat ik in de komende zomer al die leuke broeken die ik in de zomer van 2009 aan had, ook weer aan kan. Ik ga geen gevecht aan met de weegschaal, want aantallen zeggen mij niets. Het gaat om het gevoel: een bepaalde broek of rok weer passen. En daarbij een gezondere leefstijl handhaven!!!! Koekjes mogen nog wel, maar met mate: niet meer meteen een rol vol en als tussendoortje niet altijd koekjes of chocola, maar fruit bijvoorbeeld.

Ik heb voor dit project een mini-album met page-protectors genomen welke ik ooit eens gekocht heb bij Boekenvoordeel of Action. Het boekje is 20*20 en de bladzijden in de page-protectors kunnen 16,5*18,5 worden.

Het boekje vooraf, samen met de benodigde scrapspulletjes:

Het boekje nadat het bescrapt is:

Op de eerste pagina (is een rechterpagina) komen de doelen die ik mijzelf heb gesteld nog wat nader uitgewerkt. Daarna volgen er steeds een linker- en rechterpagina. Op de linkerpagina komt dan steeds de opdracht van die 2 weken en op de rechterpagina de bijbehorende uitwerking. De laatste pagina is een linkerpagina en daar komt na week 18 (dan zitten we ergens in mei) de conclusie/ het resultaat.

Greetz!
Klaske

zaterdag 26 december 2009

Wij-dus sketch december 2009

Ook deze maand heb ik me gewaagd aan de Wij-dus sketch. Hij ziet er heel leuk uit, maar ik vond hem toch behoorlijk lastig. Heb twee uitwerkingen gemaakt, waarbij ik wat sneeuwfoto's van de afgelopen week heb gebruikt:In de nacht van woensdag 16 op donderdag 17 december 2009 viel er een dik pak sneeuw. Op vrijdag 18 december waren we beide vrij en hebben we met Sikke een heel eind gelopen door de sneeuw van de Trynwalden.


Het booze sneeuwwijfje.
(ik noem Piter's auto vaak Wyfke (wijfje), refererend aan de naam van het restaurant)

Fijn weekend!
Klaske

donderdag 24 december 2009

cadeautje aan mezelf

Tijdens wat blogsurfen en fora lezen kwam ik onderstaande boeken tegen. YAY!!!! Hoe komt het dat ik haar nu pas ontdek????? Leuker dan leuk!!!! Inspiratie borrelt inmiddels alle kanten op...

Anyway, ik had nog een stapeltje boekenbonnen liggen, die er werkelijk om schreeuwden om verzilverd te worden. En tadaa: Als het goed is worden de volgende boeken komende week bezorgd
Lijkt me toch een errug leuk kerstcadeautje voor mezelf ;-)

Fijne feestdagen!
Klaske

zaterdag 19 december 2009

Winter!!!!

Van woensdag op donderdag viel er een dik pak sneeuw... Heerlijk weer om buiten te zijn:


Have snowfun!
Klaske

donderdag 10 december 2009

2 lay-outs

2 lay-outs van afgelopen weekend. De bovenste is geinspireerd op een lay-out van Ingrid uit het laatste SBM.De foto's zijn een beetje donker door het slechte weer...

Greetz!
Klaske

zondag 6 december 2009

november/ december wedstrijd SA Forum

De november/december wedstrijd van het SA-Forum luidde als volgt:
Scrap een lootje over een actualiteit van deze periode (november/december). Dan kan bijvoorbeeld de mexicaanse griep zijn of iets anders uit het nieuws. Het moet wel een item zijn uit de wedstrijdperiode (dus de griep valt er nog wel in).

Ik heb onderstaand bericht uit de Leeuwarder Courant van 10 november als uitgangspunt genomen. Begin november gaf Google Streetview haar beelden van het grootste deel van Friesland vrij. Dit zorgde in de provincie voor nogal wat ophef, omdat veel mensen vonden dat de privacy in het geding zou zijn. Ook leverde het veel grappige beelden op. In sommige gevallen stonden de bomen aan het begin van de straat in bloei en bij het volgende Streetview-beeld van dezelfde straat lag er sneeuw.

Het bericht uit de Leeuwarder Courant van 10-11-2009:

Mijn uitwerking (ik heb de straatnaam op de Google-afbeeldingen even weggepoetst):

Fijne dag nog
Greetz!
Klaske

zaterdag 5 december 2009

Lay-out Beppe

Mijn eerste lay-out na de drukte rondom de verbouwing (bijna klaar - eindelijk!), mijn verjaardag en het overlijden van Beppe enkele weken geleden.

De zin om te scrappen is er wel weer, de rust ook, alleen de inspiratie nog niet altijd. Vandaar een clean & simple lay-outje op basis van Sketch 46 van 52 weeks - 52 sketches.

De foto van Beppe heeft in een lokale krant gestaan, waarin een artikeltje over haar stond. Fysiek was Beppe heel zwak en kon ze niet zoveel voor andere mensen betekenen. Breien was haar grote passie. Van heel veel mensen uit het dorp kreeg ze altijd breigaren en dat gebruikte ze om truitjes en vestjes te breien voor de lokale Roemenie-inzameling. Op die manier heeft Beppe, ondanks haar zwakke lichaam heel veel voor de mensen kunnen betekenen.
Zorgzaam
Nooit vragend
Nooit klagend
Altijd dragend
Moedig doorgaand
Altijd weer
Tot het laatst toe
Het wilde niet meer.


Rêst sêft Beppe.

Greetz!
Klaske