Pagina's

zondag 30 mei 2010

Scrappen op 6*12

De afgelopen tijd heb ik veel LO'tjes op 12*12, 8*8 en 6*6 gemaakt. Vanmiddag heb ik voor het eerst LO'tjes gemaakt op 6*12. Wel wat sketches van Pagemaps gebruikt, om er even "in te komen". Maar het is wel erg gaaf om zo te variëren in formaten. Voor deze LO's heb ik het mooie Queen Bee van Pink Paislee gebruikt:En nog eentje, "ouderwets" op 12*12:


Greetz!
Klaske

maandag 24 mei 2010

Véél Scrap Within Reach

Vandaag ben ik aan de slag gegaan met het pakket Scrap Within Reach dat ik van Marjolein gekregen heb, voor het winnen van de mei/april wedstrijd van de Scrapotheek. Echt heel erg mooi papier in een mooie kleurstelling, maar voor mij wel een hele uitdaging omdat ik de laatste tijd toch meer met grafische dessins werk. Daarbij heb ik er nog een extra uitdaging voor mezelf aan toegevoegd: ik wilde scrappen op 6*6 inch:
Greetz!
Klaske

vrijdag 21 mei 2010

Theeboekje

Morgen ga ik samen met 2 ex-collega's bij een andere collega eten en vooral veel bijkleppen. Voor de gastvrouw heb ik dit theeboekje gemaakt:


Vorige week kreeg ik deze award van Charlotte. Ze noemde mij "koningin van clean & simple". Wow, *bloos* ...


Bij deze wil ik hem graag doorgeven aan: 1) Monique, omdat ik haar erg bewonder en haar lay-outs en kaarten erg gaaf vind. Aan 2) Margot, die al sinds ik een blog heb, volgens mij regelmatig een kijkje komt nemen. Ze maakt ook erg gave lay-outs en kaarten die erg mooi clean&simple zijn. En 3) aan Anja, haar kaartjes vind ik helemaal super!

Fijn weekend alvast!
Greetz!
Klaske

maandag 17 mei 2010

Het is feest, vandaag is de toekomst begonnen...

We schrijven mei 2008. Twee ex-collegaatjes, vriendinnetjes zelfs, ondanks dat ze elkaar niet zovaak zien. Beide verdrietig, ontredderd, boos maar bovenal beide verraden en bedrogen door de liefde. Elkaar in reallife zien lukt niet door de agenda’s. Het is ook te moeilijk: het verdriet van de ander zien, confronteert ook keihard met het eigen verdriet. Gelukkig is er e-mail. Een perfect middel om alles van zich af te schrijven. En ze begrijpen elkaar: het verdriet, het verraad en de intense woede zo nu en dan. Er is echter één ding waarmee ze zichzelf en de ander steeds weer oppeppen: elke e-mail wordt steevast afgesloten met: “wij komen er wel. Alles komt goed!”

Inmiddels is het 2010. De twee meiden zien elkaar slechts een paar keer per jaar, druk druk druk. Maar door de tijd is er iets heel waardevols ontstaan: vriendschap. Het gevoel vriendinnen te zijn, elkaar heel goed te begrijpen en te weten: “als er wat is, dan kan ik bij haar terecht!”

Alles komt goed. En hoe! De een vond haar grote liefde dichtbij huis. Bij iemand die al jaren een goede vriend was en ineens meer werd dan dat. Volkomen onverwacht en zó intens. De ander ontmoette net iets later een man, die slechts een paar kilometer verderop woonde, waarmee het vanaf dag één klikte en zijn sindsdien onafscheidelijk. Ook volkomen onverwacht en zó intens.

17 mei 2010: Vandaag geeft één van deze twee meiden haar ja-woord aan de man van haar dromen. Geen bruiloft met toeters en bellen, maar het “ja” is er niet minder gemeend om. En ik (ja, want ik ben de andere dame in dit verhaal) zat begin van dit jaar met tranen van blijdschap in mijn ogen toen ik hoorde van “de reis naar het altaar” van A. en W.. Zelden ben ik zo blij geweest voor iemand anders.

Wat is er in twee jaar tijd veel veranderd. Van twee verdrietige meisjes veranderden we in stralende meiden die de liefde dichtbij huis gevonden hebben en waarmee het zó ontzettend goed gaat. Alles is goed gekomen!

Lieve A. en W., ik hoop vanuit de grond van mijn hart dat jullie samen heel gelukkig oud mogen worden!

vrijdag 14 mei 2010

Méér Generation Z

Een paar avonden het rijk alleen, plus gister een vrije dag heeft geleid tot lekker veel scrapmomentjes. Ik ben weer aan de slag gegaan met Generation Z van LYB.

De eerste lay-out naar aanleiding van sketch 103 van Creative Scrappers:


En een paar projectjes met hetzelfde papier:
En nog twee lay-outs met foto's van de theatertour Pluche, Zweet en Tranen van de 3JS:
Ik had in maart meegedaan met de maart/april wedstrijd van de scrapotheek. Ik had deze layout ingestuurd. Na een spannende stem-poll kwam ik uiteindelijk als winnaar uit de bus. YAY. Afgelopen week kreeg ik van Marjolein van de Scrapotheek dit volgende gave pakket toegestuurd met papier van Scrap Within Reach, thickers, bloemen, lint en kant. Ik hoop dat ik daar dit weekend mee aan de slag kan...Greetz!
Klaske

zondag 9 mei 2010

3x Generation Z

Afgelopen zaterdag waren Charlotte, Boukje en Wiebine hier te croppen. Erg gezellig en zeker voor herhaling vatbaar. Ik heb toen één layout weten af te krijgen, maar kan hem hier nog niet laten zien, omdat ie voor de secret scraplift van het Scrapotheek forum is...

Gister en vandaag ben ik nog wel aan de slag gegaan met Generation Z van My Little Yellow Bicycle:

Voor de mei-juni wedstrijd van het Scrapotheek-forum: gebruik geel en minimaal 2 verschillende soorten stempels, aan de hand van een sketch:


Voor de uitdaging van het Scrappassion Challenge Blog: een foto van 13*18, sterren en randponsen op wit cardstock:


En nog zomaar eentje:


Greetz!
Klaske

woensdag 5 mei 2010

en nog een paar van vandaag...

Op het forum van de Scrapotheek plaatst Monique deze week elke dag een te liften kaart/ sketch. Uiteindelijk kiest ze eind deze week een dag die mee gaat tellen voor de kwartaalchallenge. Vandaag had ze deze sketch online gezet:


Mijn uitwerking:En dan nog een zomerlijstje. Een vervolg op een lay-out van september 2009:Greetz!
Klaske

mrs. slocombe-haar

Weer eentje voor de kwartaalchallenge:
Juni - Merk: gebruik iets van American Crafts
Hier zijn de chipboardletters van American Crafts gebruikt.In een opwelling had ik in oktober 2009 bedacht dat ik weer een andere kleur haar wilde hebben. Het werd koper-paars. De eerste week was het prachtig, maar toen begon het te bleek te worden. Een eind lopen in de regen in Doorwerth maakte het er ook niet beter op. Ik voelde me net Mrs. Slocombe uit “Are you being served” met dit haar. Gelukkig kon het een tijdje later weer “ouderwets” licht geblondeerd worden bij de kapper…

Mei - Inspiratie: gebruik de volgende afbeelding als inspiratiebron
Greetz!
Klaske

zondag 2 mei 2010

Twee keer Pink Paislee Bayberry Cottage

Twee LO-tjes met papier uit het 6*6 paperblock van Pink Paislee Bayberry Cottage:
Greetz!
Klaske

zaterdag 1 mei 2010

scrapdagje

Gister lekker een dagje vrij in verband met Koninginnedag. Het weer was niet echt super buiten, dus dat betekent scrapweer!

Ik heb in totaal 15 kaartjes gemaakt gister, voor verjaardagen/ jubilea/ sterkte en alvast voor de zomerkaartenswap van het Scrapotheek-forum.

Kaartjes met restjes Love Letters van My Little Yellow Bicycle:


Een sneakje van de kaarten voor de zomerkaartenswap:Een lay-out met een foto van het Oerd/ de Hon op Ameland, met Schiermonnikoog in de verte:Donderdagavond zijn we naar de 3JS geweest. Het was de tweede keer dat ik ze in theater zag: vorig jaar bij Akoesteren en nu Pluche, Zweet en Tranen. Vorig jaar was al helemaal super, maar dit jaar was het echt helemaal geweldig! Geweldige muziek, goede sfeer, heerlijk geouwehoer tussendoor, regelmatig kippenvel en veel gelachen. Wat kunnen die mannen muziek maken...Rasmuzikanten die er zichtbaar plezier in hebben!Fijn weekend!
Greetz!
Klaske