Pagina's

zaterdag 31 juli 2010

enkele nieuwe LO'tjes

Een LO'tje op 8,5*11 voor de kwartaalchallenge van de Scrapotheek: scrap je zomergevoel:


(simmerwille = zomerpret)

Een klein LO'tje van 6*6 op een vel van 8,5*11:


En nog eentje naar aanleiding van een sketch voor de kwartaalchallenge (8*8):


Greetz!
Klaske

maandag 26 juli 2010

Het huis is uit de steigers! En een kaartje...

Het heeft uiteindelijk meer dan 3 weken geduurd, maar ons huis is dan eindelijk uit de steigers!!! Van ouderwets bordeauxrood met wit, naar donkergrijs met witgrijs. Een hele verandering. We zijn er zo blij mee!

Zo is het nu (met lekker veel zon!):


En zo was het in de zomer van 2006, net na de sleuteloverdracht:


En hier nog een kaartje dat ik gemaakt heb voor de 1e verjaardag van het zoontje van een goede vriendin van mij:Greetz!
Klaske

donderdag 22 juli 2010

Award

Van Miranda kreeg ik gister deze award:


Vind ik echt superleuk, omdat we elkaar helemaal niet real-life kennen, maar via het Scrapotheek-forum en zo regelmatig elkaars blog bezoeken. Deze tekst hoort erbij:

The world of blogging is amazing. Trough blogging I made friends of places I heve never heard before. I experienced kindness and caring. I hope my blogfriends will pass to only three caring and kind people from anywhere who touched your heart.


Nu moet ik hem natuurlijk ook doorgeven. Bij deze geef ik hem door aan 3 scrappers, die ik onder andere ken van het Scrappen Noord Nederland Forum:

Charlotte: we kennen elkaar nu een dik halfjaar (via 2 fora) en onze leventjes blijken veel overeenkomsten te vertonen: vergelijkbare opleidingen, iets met een vrijdag de 13e, muzieksmaak (3JS!!!!), beide scrapgek en afgelopen zaterdag kwamen we erachter dat we ooit tegelijkertijd stage liepen op dezelfde school (@ Charlotte: ik heb de foto’s inmiddels gevonden). We hebben nu een paar keer samen gescrapt en dat is altijd bere-gezellig. Hoop dat dat nog lang zo blijft…

Wiebine: ik ken haar via de 3 fora waar ik actief op ben. Ik kende haar niet, terwijl ik tijdens mijn vorige relatie toch anderhalf jaar min of meer achter haar woonde. Ze bezoekt mijn blog regelmatig, laat leuke berichtjes achter en is in het echt ook een geweldig mens. We hebben inmiddels 1x gecropt en dat was erg leuk en leerzaam. Als het aan mij ligt doen we dat snel eens over met een groepje dames.

Jetty: ik ken haar via het SNN-forum. Ik kon helaas niet bij de forumdag zijn, had haar graag leren kennen. Ze bezoekt mijn blog regelmatig, laat eigenlijk altijd wel een leuke reactie achter. Zelf maakt ze ook erg leuke dingen. Hoop dat ik bij een volgende forumdag er wel bij kan zijn, zodat ik haar in het echt kan leren kennen.

Greetz!
Klaske

zondag 18 juli 2010

3x clean & simple

En nog 3x clean & simple van vanmiddag:

De Batavia, LO op 8*8:


Leafste (=liefste) op 8,5*11

Rondom staat een stukje uit een refrein van de Friese groep Die Twa. (Leafste = Liefste), de vertaling is kort als volgt: Met zonnewarmte, in liefde gaan, laat jou niet lopen, kom naast mij staan. Jij bent de liefste door alles heen, nooit zonder jou, je bent mijn bestaan. Loop verder aan mijn zijde, wil nooit meer van jou wijken.

Sikke doekje, op 8,5*11

Vertaling: Ik ben Sikke de Labrador en ik heb een mooi doekje om, dat vinden mijn baasjes leuk. Nou, ik vind het maar niets. Sjaaltjes zijn voor watjes. Ik ben een stoere hond, geen watje. Zo, dat rare ding heb ik af. En jullie moeten niet denken dat ik zulke idioterie ooit weer om wil hebben!

Greetz!
Klaske

dagje scrappen bij Charlotte

Gister ben ik een hele dag bij Charlotte wezen scrappen (nog net geen 12 uur, haha). Was echt beregezellig. Veel nieuwe dingen gezien en lekker geĆ«xperimenteerd met Charlotte haar alfabetstanzen. Ze kreeg gister 5 hele gave binnen per post… Het is dat ik voor mezelf een koopstop heb afgeroepen, maar anders…

En naast het kleppen, shoppen, lekker eten, veel stanzen en dergelijke ook nog zowaar gescrapt. Over met name de bovenste ben ik heel erg tevreden (voor de niet-Friezen: Aldershus = ouderlijk huis):

Fijne zondag nog!
Greetz!
Klaske

donderdag 15 juli 2010

Midgetpool???

Voor het eerst sinds tijden (week of 6) weer een LO gemaakt. Op het Scrapotheekforum is de 3e kwartaalchallenge bezig. Als eerste ben ik begonnen met de juli-lift. En dit is mijn LO, gemaakt met een foto van een poging van P. tot midgetgolf tijdens onze vakantie:


Ik heb hiervoor het mooie "Like father like son" papier van Fancy Pants gebruikt, samen met de Fiskars randpons Upper Crest en de Polka Dots Embossing folder van Provocraft. De foamletters heb ik zelf gestanst met de Cuttlekids Tadpole Alfabetstansjes. Onderaan zitten nog mini-alphas van My Little Shoebox.


Dit was de LO die je moest liften:


Greetz!
Klaske

woensdag 14 juli 2010

Het schilderwerk is op de helft! - Komend weekend weer scrappen

Nog steeds weinig scrapperigs te laten zien. Het mooie weer (OK op dit moment onweert en regent het…) van de laatste weken nodigde niet uit om binnen te scrappen. En daarbij is het veel te onrustig in en om huis om ontspannen te kunnen scrappen: de timmerman/ schilder is al ruim twee weken met ons huis bezig. Het schilderen en bijbehorend werk heeft letterlijk 10 volle werkdagen gekost, maar nu is de achterkant van het huis ein-de-lijk klaar (in september/ oktober nog nieuwe dakbedekking op de uitbouw). Nu zijn de steigers verplaatst naar de voorkant. Ik hoop dat dat sneller gaat. Pffffffffffffffffffffffff. Ben ik blij dat we een vaste prijs hebben afgesproken ipv per uur betalen. Maar het wordt echt supermooi en dat is per slot van rekening het belangrijkste. Kijk en vergelijk:

De achterkant op de dag dat de koop gesloten werd, eind maart 2006:


Nieuw kozijn in de uitbouw met nieuwe uitzetramen en een nieuwe deur, februari 2009 en Het hele stuk boven de deuren vernieuwd, november 2009:


Alles helemaal geverfd, juli 2010:


Zaterdag ga ik croppen bij Charlotte. Heb ik heel veel zin in… Het is gewoon beregezellig om weer even bij te praten en ik heb ook weer even zin om gewoon een volledige dag ongegeneerd te scrappen met al mijn nieuwe big shot spullen en nieuwe papierlijnen.

Greetz!
Klaske

zondag 11 juli 2010

Lauwersoog

Ben net even heen en weer Lauwersoog geweest. Wat is het daar mooi! Zo dicht bij huis en ik kom er veel te weinig (voor vriendlief is dat natuurlijk anders)... Heerlijk op het terras van het Booze Wijf een kop thee gehad, met uitzicht over het Lauwersmeer en de museumhaven. Heerlijk... Vakantiegevoel, ook al is het maar zondag en moet ik gewoon werken deze week.

Uitzicht vanaf het terras:

Vanaf Lauwersoog meteen na de sluizen (dus aan de Friesland-kant) heb ik even heerlijk op de dijk gezeten. Aan de ene kant het wad, met veel zeilbootjes en Schiermonnikoog:

En aan de andere kant het Lauwersmeer, met de sluizen:

De onderste foto's zijn niet super... Nu ik mijn Big Shot heb, wil ik sparen voor een ander cadeautje voor mijzelf: een digitale spiegelreflexcamera.

Fijne zondag!
Greetz!
Klaske

donderdag 8 juli 2010

nieuw speelgoed :-)

Door het mooie weer van de laatste weken ben ik vrij weinig in mijn scrapkamertje te vinden. Dat komt straks allemaal wel weer. Ik probeer nu zoveel mogelijk van het zonnetje te genieten :-) Het mooie weer heeft een prettige bijkomstigheid: het is fietsweer!!! 5 dagen per week op mijn trouwe ijzeren ros naar kantoor. Begin deze week heb ik besloten mezelf te belonen voor dit sportieve fietsgedoe (tsja, door te fietsen werk ik a) aan mijn conditie/ gezondheid en b) spaar ik nogal wat benzinekosten uit) en zonet heb ik deze beloning aangeschaft: De Big Shot!!!! De embossingfolders heb ik bij De Scrapotheek besteld (dinsdagavond laat besteld, vanochtend in huis - superservice) en de Big Shot en alfabetstansjes heb ik vanavond bij Jacobi gehaald.


Ik heb hem inmiddels geprobeerd, zie ook de proefjes op de foto en ik ben er nu al superblij mee. Was eerst niet zo van dit soort apparaten, maar sinds ik die van Charlotte heb gebruikt tijdens een crop bij mij thuis, begon het wel steeds meer te kriebelen.

Omdat ik eigenlijk niets scrapperigs kan laten zien, hierbij nog een foto van die bewuste crop in mei van dit jaar:


Greetz!
Klaske