Pagina's

donderdag 30 december 2010

Winterpret

Deze week het paperbloc en enkele losse vellen van het prachtige Crush van Bo Bunny gekocht, heerlijk dat vrolijke papier:

Winterpret

Samen, voor het eerst in jaren weer op schaatsen op de Bonkevaart bij Leeuwarden.

En een kaartje voor opa en oma, gemaakt met So Sophie van My Minds Eye:

Greetz!
Klaske

zondag 26 december 2010

Kalender en nog geen Elfstedentocht

Net zoals zo ongeveer alle scrappers in Nederland heb ik ook dit jaar onze kalender weer gepimpt... de standaardkalender is niet zo heel erg aantrekkelijk en aangezien de kalender ook in de scrap-computerkamer staat, moet ie wel in stijl natuurlijk.

Voor:

Gemaakt met restanten van My Little Yellow Bicycle Travel en mijn nieuwste Quickutz Stans:

Enneh, voor wie denkt dat de Elfstedentocht op komst is:

Het finishbord bij de finishplaats van de Elfstedentocht mist sinds gisterochtend (vermoedelijk voor een oudejaarsstunt). Vorige week was er een of andere weerman die voor deze week een Elfstedentocht voorspelde. Veel mensen meteen hartstikke gek, voorpaginanieuws op de Telegraaf, de nodige merchandise in productie enzovoort. Idioterie! Misschien komt ie ook wel dit seizoen, je weet maar nooit. Maar in ieder geval niet deze kerstvakantie. Daarvoor is het ijs op veel plaatsen nog te dun. Zeker als er duizenden mensen overheen moeten. Er ligt nu in ieder geval wel genoeg om een beetje recreatief te kunnen schaatsen. En dat hebben we dan ook al 2 dagen heerlijk gedaan op de Bonkevaart:


Greetz!
Klaske

donderdag 23 december 2010

Alles is liefde

Ik heb me deze maand gewaagd aan de maandsketch op het Scrapdelight-forum.

De sketch was vierkant (8*8 of 12*12), maar ik heb hem naar een liggende 8,5*11 uitgewerkt. Ook deze is gemaakt met het mooie Marjolaine van Basic Grey. De knoopjes zijn ook van BG, maar horen officieel bij de al iets oudere lijn Periphery:

Dit was de sketch.

Greetz!
Klaske

dinsdag 21 december 2010

Vuurduin

Op het forum van Scrapdelight wordt elke dinsdagavond een speedscrap georganiseerd. Er wordt een sketch van een LO en kaart geplaatst, waarmee je aan de slag kunt. Ik had vanavond wel even zin in een LO:

Vuurduin, een clean&simple LO op 8*8, gemaakt met Marjolaine van Basic Grey:

En dit was de sketch:

Greetz!
Klaske

zondag 19 december 2010

nieuws Nieuws NIEUWS!!!

In de laatste nieuwsbrief van Scrapdelight deed Michelle een oproep voor guest-designers: scrapsters die de komende tijd het designteam van haar winkel Scrapdelight willen versterken.

Normaliter reageer ik nooit op dat soort oproepen, maar de oproep van Michelle sprak me toch wel heel erg aan. In februari heb ik Michelle en een deel van het designteam ontmoet tijdens een crop bij Charlotte. Dat was zo ontzettend leuk. Ik schreef er ook al over in een eerdere blogpost. Donderdagavond heb ik dan toch de stoute schoenen aangetrokken en een mailtje gestuurd met wat foto's van mijn werk: de layout Just feel free... en het miniboekje over Vlieland.

Vrijdagochtend vond ik een mailtje van Michelle in mijn mailbox: stuiterdestuiter.... Ik mag de komende periode deelnemen aan het designteam van Scrapdelight!!!!! Supergaaf om mee te mogen doen met zo'n supergetalenteerd team!

Gister is het aangekondigd in de nieuwste Scrapdelight Extra. Je kunt deze hier downloaden. Het nummer staat boordevol inspiratie! Ter info, de oude edities van Scrapdelight Extra kun je hier downloaden.

Binnenkort krijg ik van Michelle een pakket scrapspullies waarmee ik voorbeelden mag maken. Ik heb er superveel zin in!!!Greetz!
Klaske

woensdag 15 december 2010

Blinde scrap

Op het Scrapotheek-forum heb ik meegedaan aan een zogenaamde “blinde scrap”. Chantal had thuis een LO liggen die ze voor ons beschreef. Aan de hand van alleen deze beschrijving mochten wij een LO maken.

Dit was Chantal haar omschrijving
- er is gebruik gemaakt van slechts drie kleuren
- gebruik een bewerkt achtergrondvel
- gebruik een grote cirkel dessinpapier
- plaats een smalle strook dessin papier rechts over de cirkel
- plaat een brede korte strook en een klein vierkant, beide dessinpapier, aan de rechterkant, opleuken met een ronde embellie
- een grote vorm uit dessinpapier knippen en over cirkel en strook rechts plaatsen
- een kleine vorm uit dessinpapier knippen en over cirkel links plaatsen
- aan linkerkant achtergrondvel iets inscheuren en dessinpapiertje achte rplaatsen, op leuken met een bloemetje of 2
- 2 horizontale foto's 9x13,onder elkaar maar verspringend, maar iets overlappend.....
- titel links plaatsen

Dit heb ik ervan gemaakt:


En dit was de LO die Chantal beschreef:

Naast Histoires de Pages heb ik inmiddels ook een abonnement op het Franse Esprit Scrapbooking. Gister kreeg ik mijn eerste exemplaar binnen. YAY! Wat staan hier ongelooflijk gave dingen in:


Greetz!
Klaske

zondag 12 december 2010

croppen in Eext en kerstkaarten

Gister zijn we met een groep van bijna 20 dames gaan croppen bij Anneke in Eext. Anneke organiseerde een geweldige kerstcrop, met een ontzettend leuke workshop: het maken van een kaartenbox. Haar voorbeeld vind je hier.

Dit is mijn uitwerking geworden, ik heb hem iets groter gemaakt dan het voorbeeld, zodat ik meer ruimte heb om kaarten te bewaren:Het was echt ontzettend gezellig en super verzorgd, zowel de workshop als de catering!

En dan hier nog de kerstkaarten die ik dit jaar heb gemaakt. De basis van de kaarten is hetzelfde, er is alleen variatie in papier en embossingfolders

En hier de eerste probeersels van de kerstkaarten:

Greetz!
Klaske

maandag 6 december 2010

1 jier tegearre

De foto is alweer bijna een jaar oud, realiseer ik me nu ;-)

1 jaar samen

In het weekend van 13-14 maart 2010 zijn we precies 1 jaar samen. Dat vieren we op het mooie Vlieland.

Greetz!
Klaske

zaterdag 4 december 2010

kerstkaartje + winnaar rak Nachtvlucht

Op het Scrapotheek-forum doe ik mee met de kerstkaartenswap. Dit is één van de kaartjes die ik daarvoor gemaakt heb:


En dan de winnares van het rakje voor het stemmen op Nachtvlucht:

en dat is geworden:


Aangezien de TNT niet echt meewerkt deze weken, en ik Titie komende zaterdag waarschijnlijk zie bij de kerstcrop in Eext, neem ik het rakje dan voor haar mee!

Iedereen dank voor het stemmen! Vanaf 10-12 zal bekend worden gemaakt wie de winnaars zijn in de diverse categorieen op Crimezone. Ik hou jullie op de hoogte!

Greetz!
Klaske