Pagina's

maandag 31 januari 2011

Maandag - projectdag: notitieblokhouder en pennenstander

Ik hou niet van heel veel spullen en tierelantijnen in de woonkamer. Wij hebben een behoorlijk klein huis en dat moet naar mijn idee niet te vol zijn. De eettafel wil ik dan het liefst ook zo leeg mogelijk hebben. Echter is er één ding dat naar mijn idee wel in de buurt moet zijn: een notitieblokje met schrijf-/ knipgerei.

Bij een grote non-food-supermarkt beginnend met een A heb ik een notitieblokje met houder op de kop getikt. Weliswaar met een gruwelijk motiefje, maar goed. Daar weten wij scrappers wel raad mee. Bij een andere discounter vond ik een bakje wattenstaafjes in een hartvorm. De wattenstaafjes zijn inmiddels overgeheveld naar een ander doosje, want in deze vorm zag ik met perfect bijpassende pennenkokertje.

Voor dit projectje heb ik een valentijnslijn van Bo Bunny gebruikt: Crazy Love. Dit heb ik gecombineerd met bruin cardstock. De lijn heeft eigenlijk twee gezichten: getekende figuurtjes en zachte vormen. Ik heb de vellen met de zachte vormen hiervoor gebruikt: Conversation, Have a Heart en Love Story.

Het geheel is met een blending tool met Distress inkt (walnut stain) afgewerkt. Daaroverheen zijn randen bruin cardstock en dessinpapier geplakt. Deze zijn geponst met de borderpons Fleur de Lis van EK Succes. Daarna zijn bloemen toegevoegd.
Groet!
Klaske

zondag 23 januari 2011

dinsdag 18 januari 2011

LO zonder dessinpapier

Deze keer een LO zonder dessinpapier, gemaakt met wit Bo Bunny Double Dot papier en roze cardstock:


Greetz!
Klaske

zaterdag 15 januari 2011

Zaterdag - Kaartendag

Op het Scrapdelight-blog is het op Zaterdag - Kaartendag. Vandaag was het mijn beurt om een artikeltje op het blog te plaatsen.

*****

Ik vind het altijd erg leuk om met behulp van een sketch te werken. Een sketch geeft een beetje een houvast/ een denkrichting en je kunt er lekker mee variëren. Door dingen net even iets anders te doen dan de sketch, bijvoorbeeld door het gebruiken van een andere vorm, de sketch te draaien, iets toe te voegen of juist weg te laten kun je steeds weer andere effecten creëren. Daarnaast kun je ook nog variëren in papier en zo met 1 sketch steeds weer verschillende dingen maken.

Ik heb één sketch gemaakt en deze op 3 manieren uitgewerkt:

De sketch:

3 uitwerkingen aan de hand van 1 sketch:

Kaart 1:

Gebruikte materialen: cardstock, papier: Delovely van Cosmo Cricket en Perlen Pen Magenta

Kaart 2:

Gebruikte materialen: cardstock, papier: Basic Grey Marjolaine paperpad, nestabilities: label 1

Kaart 3:

Gebruikte materialen: cardstock, papier: Crate Paper Brook

Ik hoop dat ik jullie geïnspireerd heb tot het maken van nog meer varianten op 1 sketch. Laat eventueel een berichtje achter met een link naar je blog zodat we alle verschillende varianten kunnen bekijken.

Groet!
Klaske

zaterdag 8 januari 2011

waxinedoosje-kaartje

Al een paar maanden zag ik links en rechts van die leuke "doosje-kaartjes" voorbij komen. Na wat speurwerk kwam ik op het blog van mijn mede-guest-designer van Scrapdelight Martine de perfecte beschrijving tegen. Je vindt m hier.

Helaas moest deze week een ontzettend lieve collega van kantoor afscheid nemen van ons. Voor haar heb ik een waxine-doosje-kaartje gemaakt, als afscheidscadeautje:(nog een tip/ aanvulling op de beschrijving van Martine: als je de basis 16 cm maakt, in plaats van 15, dan passen er precies 4 waxine-lichtjes in).

Fijn weekend,
Klaske

dinsdag 4 januari 2011

kaartje en toeval?

Een kaartje gemaakt voor de verjaardag van een van mijn beste vriendinnen:

En een heel snel LO'tje op 8*8:

In juni 2010 kwam ik na een kraambezoek uit het MCL en zag ik op de parkeerplaats naast mijn oude vertrouwde Golfje mijn “old-time-favorite-auto” staan: een prachtige Renault 4. Mooier zijn ze er niet te vinden! Nu in januari kijkt Piter beter naar de foto en zegt: “weet je wel dat er naast de Golf een grijze Peugeot 307 staat?”. Hoe toevallig is dat? Afgelopen herfst werd mijn Golfje er niet beter op en heb ik hem ingeruild voor een grijze Peugeot 307… Stom toeval, maar wel grappig…

Greetz!
Klaske