Pagina's

dinsdag 29 december 2015

Zoo Babies

Zoo Babies. Een klassieker uit de SU! catalogus volgens mij. Ik ken zóveel mensen die fan van deze set zijn. Er kan zoveel mee: geboortekaartjes, verjaardagskaartjes voor dreumes-meisjes (zoals hieronder), maar ook stoere kaarten voor stoere jongens (check de krokodil!).

Hieronder gebruikt in Melon Mambo met Blackberry Bliss tekst. De teksten zijn overigens niet van SU!, maar van Joy Crafts en Marianne Design.


Greetz!
Klaske

dinsdag 22 december 2015

Als de basis maar goed is!

Stampin' Up staat bekend om de mooie stempelsets. Daarnaast zijn de "basisartikelen" ook geweldig mooi. De meeste mensen kennen de inktdoosjes wel, maar ik merk dat de papiersets, markers, washi-tapejes enzovoort nog wel eens over het hoofd gezien worden. Dat is zó zonde.

Kijk hieronder maar eens: een cardstock-pakket van 12*12 inch, washi-tape en Stampin-markers in de In Color 2014-2016 kleuren! Ik blijf die serie kleuren (in de volgorde van het cardstock/ tape: Hello Honey, Lost Lagoon, Tangelo Twist, Mossy Meadow en Blackberry Bliss) zó ontzettend mooi vinden.Daarnaast heb je in deze kleuren (en van alle series uit de SU!-catalogus een heel mooi 12*12 inch paperstack). Onderstaand plaatje vond ik op het www en laat meteen mooi de dessins zien!


Vind je deze kleuren ook zo mooi? Wees dan snel met bestellen, want na 31 mei 2016 worden ze vervangen door een nieuwe In Color serie!

Greetz!
Klaske

woensdag 16 december 2015

Sneak preview

Nog eventjes wachten en dan mag iedereen uit de Voorjaarscatalogus van SU! bestellen. Vanaf 5 januari aanstaande is de winkel voor iedereen geopend. SU!-demo's mochten deze maand al pre-orderen.

Het was al een feestje toen deze 2 op de mat vielen:Ik heb amper tijd gehad om met deze stempelset te werken, maar ik denk dat hij nu al één van mijn favorieten wordt: goed te gebruiken voor kaartjes, maar ook voor lay-outs en het zelf maken van filler-cards voor mijn project life. Ook al ben ik een aanhanger van het clean and simple principe, ik vind dat barok-achtige bloemmotief rechtsonder helemaal geweldig!Een snelle knutsel met de mooie Timeless Textures uit de voorjaarscatalogus van SU!, gecombineerd met For All Things uit de jaarfolder:Natuurlijk staat er ook veel papier in de voorjaarscatalogus. Onder meer een prachtige set met grote bloemendessins, afgewisseld met subtiele patroontjes. En erg fijn: bij SU! hebben ze er een setje cardstock in bijpassende kleuren bij gemaakt. in 1 pakket zitten 3 bijpassende kleuren (8 vel vel elk). Is dat even heel handig!!! Heb je meteen de passende basis voor kaarten of een lay-out achtergrond (mits je op klein formaat scrapt, want de pakketten zijn A4).
Bij deze serie zijn ook hele gave stanzen en rolletjes washi-tape te bestellen. Check in januari de voorjaarscatalogus maar!!Greetz!
Klaske


zaterdag 12 december 2015

Doosjes

Sinds maart gaat onze dreumes 1 dag per week naar de kinderopvang een dorp verderop. Papa en Mem konden het niet meer combineren met onze banen. Ook voor dreumes leek het ons wel goed dat hij leerde omgaan met andere kindjes. De eerste twee keer had dreumes wat moeite met afscheid nemen, maar daar was hij snel overheen. Hij vindt het er superleuk - hij rent gewoon naar binnen, zodra we er komen - en de leidsters zijn dol op al hun kindjes.

Voor zulke lieve meiden moet natuurlijk iets geknutseld worden voor de kerst. Ik was er al snel uit dat ik doosjes met chocola en snoepjes wilde maken. Alleen wanneer ik een plan heb, dan moet dat meteen uitgevoerd. Stampin' Up! heeft een heel handig Gift Box Punch Board. Maar dat heb ik (nog) niet... En ik wilde geen 4-5 dagen wachten op mijn bestelling. Dus dan roeien met de riemen die ik wel heb: mijn Envelope Punch Board van SU!. Even vogelen, met plaatjes en Youtube filmpjes van het Gift Box Punch Board erbij... Heeft wat proefvelletjes gekost, maar toen was ik eruit!

Ik begon met een vel van 11,5 bij 11,5 inch. Elke keer een punch op 3 inch van links (en scoren). Dan het vel op de kop en op alle 4 zijden ook een punch op 3 inch. Als je 8 keer een punch hebt gezet, de meest rechter punch even precies onder de punch zetten, zodat je ook die score-lijn kunt maken voor de flapjes.
Dan op 5,75 inch met mijn "ouderwetse" scoreboard een verticale lijn (doortrekken tot de eerstvolgende kruising). Papier een kwartslag draaien en dan nog eens. En dat dus 4x. En dan krijg je dit... Beetje omslachtig, maar goed:Ik had nog een voorraad kerstpapier liggen (ergens uit 2009). Dat kon ik mooi hiervoor gebruiken. Ik maakte 5 doosjes. Ferrero Rocher, Merci en Celebrations gehaald en verdeeld over de doosjes.Tadaa!Sterren gemaakt met een sterrenstans. De tekstjes Prettige Kerstdagen en Happy Newyear had ik nog. De namen heb ik gestempeld met de Alphabet Rotary Stamp van SU!. Erg handig apparaat! Vereist even handigheid om de juiste druk te krijgen, zodat alle lettertjes in hun geheel gestempeld worden, maar dan krijg je een erg leuk resultaat:Een groen, rood met glimmer stukje Baker's Twine eromheen, et voilà!En nu liggen ze hier al een tijdje in huis, vrijdag gaan ze mee naar de opvang. Hmmmmmmm.... Chocolaatjes in huis en ik mag er niet aankomen ;-)

Greetz!
Klaske

PS. Een perfect vierkant doosje maken lukt uiteindelijk prima met een Envelope Punch Board, maar voor het gemak komt het Gift Box Punch Board toch op mijn verlanglijstje. Dat scheelt uren puzzelen om precies de juiste afmetingen, punch-holes etc te vinden voor een perfecte kubus.

donderdag 10 december 2015

Kerst in SU! kleuren

In huis wordt het weer tijd voor de broodnodige kerstgezelligheid. Een kerstboom leek me dit jaar niet zo'n goed idee met een dreumes en 2 maffe katers in huis. Ik kocht bij de Praxis een gezellige houten boom met witte uiltjes, de Blokker had nog wat leuke houten figuurtjes en de rest vulde ik aan met spullen uit huis.

Alleen.......... een beetje saai ;-)Wat doe je dan?
Ik heb mijn meest favoriete kleuren van SU! van dit moment erbij gepakt: Mossy Meadow en Blackberry Bliss. Met spongedaubers heb ik de uiltjes voorzien van groen en paars. De houten figuurtjes heb ik beplakt met dessinpapier in de kleuren Blackberry Bliss, Mossy Meadow en Hello Honey.

Ik vind het een leuk setje geworden ;-)Greetz!
Klaske

maandag 7 december 2015

Weer 2!

Onderstaand een tweede geboortekaartje in de lijn van het kaartje dat ik 5 september liet zien. Gemaakt met de dieren uit Zoo Babies, de hartjes uit de Perpetual Birthday Calendar Set, teksten uit diverse SU!- sets (en 2 stempels van Marianne Design)


En dan een bedankkaartje met de For All Things set van SU! Vorig jaar kwam deze in de najaarscatalogus en ben ik er achteloos aan voorbij gebladerd. Totdat ik op een blog ineens erg leuke kaartjes voorbij zag komen met deze set. Gelukkig was deze set opnieuw geplaatst in de jaarcatalogus 2015-2016. Had ik even mazzel! Sindsdien is dit wel een van mijn favoriete SU!-sets. Onderstaand kaartje heeft een basis van Delightful Dyon, de "vlekken" zijn Tip Top Taupe en de blaadjes en tekst zijn gestempeld met Blackberry Bliss. Dit vind ik zo'n mooie combinatie!Greetz!
Klaske