Pagina's

woensdag 24 februari 2016

Baby-kaartjes voor de voorraad

Wow, het aantal zwangeren in mijn omgeving is niet meer op de vingers van twee handen te tellen. Er moest nodig een nieuwe voorraad baby-kaartjes aangelegd worden. Bij mijn SU!-collega Marlieke op het blog zag ik echt supergave kaartjes. Ik heb ze gewoon schaamteloos gelift. Ik heb wel gevarieerd in de achtergrondjes en tekststempels.

Net als Marlieke gebruikte ik cardstock uit de Brights Serie van SU! gecombineerd met het Designer Series Paper Stack uit de Brights Serie. Ik koos voor de kleuren Tempting Turquoise, Melon Mambo, Bermuda Bay, Pacific Point, Daffodil Delight en Pumkin Pie. Het rompertje komt trouwens uit de stanzenset Baby's First Framelits.
Als achtergrond gebruikte ik (van links naar rechts, van boven naar beneden) stempels uit de sets: Perpetual Birthday Calendar, Work of Art, Timeless Textures, Hello (SAB 2016 - limited), Timeless Textures, Kinda Eclectic, Georgeous Grunge, Timeless Texture (2x), Perpetual Birthday Calendar en nog een keer Timeless Textures. Ik stempelde in de kleur Smokey Slate.
De teksten gebruikte ik van (van links naar rechts, van boven naar beneden): Endless Birthday Wishes (2x), Hema, Endless Birthday Wishes, Joy/ Marianne Design (3x), Endless Birthday Wishes, Joy of Marianne Design, Celebrate Today en nog een keer Joy of Marianne Design.

Conclusie: 11 kaartjes met hetzelfde idee als basis en toch is er geen kaartje hetzelfde! En ik kan weer even vooruit. Alhoewel... Wie weet word ik binnenkort toch nog weer door zwangerschappen verrast... Toch nog maar wat andere leuke ideetjes uitwerken binnenkort ;-)
Vind je de bovenstaande spullen nu ook zo mooi? Denk aan designer paper met bijpassend cardstock, mooie achtergrondstempels, mooie kleuren of je wil je je hobbyverzameling uitbreiden met mooie inktkleuren en cardstock, of wil je nog iets anders van SU!, laat het me weten. O, ja. Bestel je voor € 60,- of meer, dan mag je ook nog een gratis artikel uit de Sale-A-Bration catalogus uitzoeken!

Greetz!
Klaske

woensdag 17 februari 2016

Hoe een dvd-doosje je ineens op leuke gedachten kan brengen...

In de najaarscatalogus 2015 van SU! stond de set Snow Place. Té schattig, maar ik maak uit principe geen kerstkaartjes meer. Tsja, en wat moet je met winterkaartjes? Dus hoe leuk ook: ik heb de set toen niet aangeschaft. De set werd door SU! wel doorgeplaatst naar de voorjaarscatalogus 2016 en is dus leverbaar tot en met mei 2016. Nog steeds erg schattig, maar niet voor mij. Dacht ik...


Tot de dag dat dreumes even rondliep in het kantoor/ scraphok bij ons thuis. Daar staan ook nog drie Billy's vol DVD's uit het pre-Netflix-tijdperk. Dreumesje vond het wel leuk om wat DVD-doosjes uit de kast te trekken. En daar kwam ineens het Eureka!-moment toen het Madagascar-doosje in de handjes van dreumes terechtkwam. Pinguins!!!! En pinguins zijn cool! En waar vind je pinguins? Juist! In de set Snow Place van SU! 3x raden welke set er tijdens de eerstvolgende SU-bestemming richting het noorden kwam?

Kraft cardstock met Pacific Point Blauw en een Tangelo Twist Marker. Het sentiment komt uit de SAB2016 set Hello.


Kraft cardstock met Real Red en een Tangelo Twist Marker. Het sentiment komt uit Endless Birthday Wishes.


Kraft cardstock met Mint Macaron en een Tangelo Twist Marker. Het sentiment komt uit Endless Birthday Wishes. Het twine komt uit de voorjaarscatalogus 2016.


Kraft cardstock met Melon Mambo en een Tangelo Twist Marker. Het sentiment komt uit een SAB 2015 set, Big Day genaamd. Het twine komt uit de voorjaarscatalogus 2016.


Het hele setje nog even bij elkaar.


Wil je deze prachtige stempelset nu ook graag hebben, of je hobbyverzameling uitbreiden met anderes stempels, mooie inktkleuren, dessinpapier en/ of cardstock , of wil je nog iets anders van SU!, laat het me weten.

Greetz!
Klaske

woensdag 10 februari 2016

Hello - part II

Van Stampin' Up! krijg ik als demo eens per kwartaal een magazine om ideeen uit op te doen voor workshops, blogs, enzovoort. Een van die ideeen heb ik hieronder voor jullie uitgewerkt.

Neem een stuk aquarelpapier. Stempel hierop met Versamark een mooie stempel. Ik gebruikte bij de eerste en laatste kaart de SAB 2016 set "Hello". Voor de middelste gebruikte ik "Big Day" van SAB2015. Strooi over de inkt witte embossingpoeder en verhit dit met de heattool.

Pak daarna een penseel en maak dit goed nat. Zet dan streken met je penseel over het aquarelpapier. Zorg dat het papier goed nat is. Pak daarna je aqua painter en zorg dat die ook goed nat is. Pak wat inkt op met je aqua painter en laat dit op je nog natte aquarelpapier vallen (een beetje snelheid is wel vereist). Omdat je papier nog zo nat is loopt de inkt vanzelf uit over de natte gedeelten. Waar embossingpoeder zit, pakt de inkt niet.

Het eerste kaartje heb ik gemaakt met een rond penseel. Het tweede en derde kaartje zijn gemaakt met hele platte penselen waardoor je echt streepjes/ balkjes krijgt.
Greetz!
Klaske

donderdag 4 februari 2016

Hello

Ik ben gek op Pinterest. Pinterest is één grote bron van inspiratie en ideeën. En o zo handig. Waar ik vroeger allemaal plaatjes opsloeg op mijn computer of printjes van afbeeldingen maakte (en weer kwijtraakte tussen de knutselspullen) sla ik nu alles op op Pinterestborden. En wil ik niet dat anderen zien wat ik pin, dan maak ik verborgen borden. Handig!

Van de Sale-a-Bration set Hello zijn ook ontzettend veel voorbeelden te vinden op Pinterest. Onderstaande heb ik eigenlijk gewoon letterlijk nagemaakt omdat ik ze in hun eenvoud zo ontzettend mooi vind! Het origineel is van Sue Vine. De stempelset is nog tot 15-2 verkrijgbaar bij Stampin' Up! Je krijgt hem gratis als je voor € 60,- aan spullen bestelt. Ik gebruikte de kleuren Pacific Point, Hello Honey, Pumpkin' Pie en liggend Tempting Turquoise en Melon Mambo. De onder-/ achtergrondvellen komen uit het paperpack It's my Party uit de voorjaarscatalogus 2016.


Wil je je hobbyverzameling uitbreiden met mooie stempels, inktkleuren en cardstock, of wil je nog iets anders van SU!, laat het me weten. O, ja. Bestel je voor € 60,- of meer, dan mag je ook nog een gratis artikel uit de Sale-A-Bration catalogus uitzoeken!

Greetz!
Klaske