Pagina's

woensdag 27 april 2016

verhuiskaartje

Even een snel kaartje tussendoor... Gemaakt met allemaal retired/ retiring producten van SU.


Greetz!
Klaske

woensdag 20 april 2016

Watercolor Wings en Chalk Lines van SU!

Ze blijven prachtig en veelzijdig: de vlinders van Watercolor Wings en de bijbehorende stanzen. Onderstaand kaartje is gemaakt met Delightful Dyon en Lost Lagoon. Het achtergrondvel komt uit een retired paperpad van SU. Maar....... vind je dit motiefje nu ook zo leuk van dit golfje, dan kan ik je denk ik wel blij maken: SU! heeft hier een stempel van! Dan kun je golfjes, hartjes, lijntjes enzo maken in elke kleur!! Het zijn Photopolymer stempels, dus de doorzichtige. Dan is het dus helemaal eenvoudig om achtergrondjes te maken!

Greetz!
Klaske

woensdag 13 april 2016

It's my Party

In de voorjaarscatalogus van Stampin' Up! staat de prachtige lijn It's my Party. Deze lijn bestaat uit een prachtig blok dessinpapier van 12*12 inch, bijpassende stempels, washi-tape, bakers twine en enamel dots.

Ik maakte er twee kaartjes mee naar aanleiding van een sketch op het SNN-forum. Het hartje en de vlinder ponste ik met SU!-ponsen.


Wil je deze prachtige set papier nu ook graag hebben, of je hobbyverzameling uitbreiden met mooie inktkleuren en cardstock (er is ook een setje cardstok gemaakt in deze kleuren: Mint Macaron, Crushed Curry en Melon Mambo), of wil je nog iets anders van SU!, laat het me weten.

Greetz!
Klaske

woensdag 6 april 2016

PL-stanzen

Een welbekend gezegde luidt: "goedkoop is duurkoop"... Anderhalf jaar geleden ben ik begonnen met mijn project life albums. Ik heb inmiddels twee dikke albums vol. Prachtige naslagwerken, al zeg ik het zelf.

In de dikke jaarcatalogus van SU! stond (en staat) een set snijmallen voor € 30,-. Dat is best veel geld. In een "bakstenen winkel" kwam ik een vergelijkbare set tegen voor de helft van de prijs. Ik besloot de goedkopere set uit de winkel te kopen. De snijmallen, en dan met name de grote van 4*6 inch vervormde in de big shot bij het snijden van foto's. Zeker wanneer ik een foto van 18*10 cm (het formaat uit mijn mobiel) door de big shot draaide. Gevolg: scheef gesneden foto, lelijke randjes in mijn PL. De stans trok krommer en krommer naarmate ik hem langer gebruikte. Grrrrrrrrrrrr. En toen zag ik in de SU! catalogus het verschil. Mijn "budget-stans" heeft een heel dun metalen randje en is volledig kromgedraaid. De SU!-stans is gemaakt in samenwerking met Sizzix en heeft een veel bredere rand naast de snijrand. De stans kan hierdoor dus niet krom trekken. Ik heb wat overleg gehad met mede Project Life scrappers die de SU! stans intensief gebruiken: hun stans is nog steeds recht en goed!

Inmiddels heb ik dan toch de SU! set maar aangeschaft. Zie hieronder het verschil...


Goedkoop hoeft niet altijd duurkoop te zijn. Maar in dit geval van intensief gebruik raad ik toch aan om meteen voor kwaliteit te gaan. Daar zit een prijskaartje aan, maar goed: ergernis over een goedkope stans en uiteindelijk toch de dure aanschaffen is duurder! Ik ga in ieder geval nu weer lekker happy met mijn PL aan de slag, zonder gemopper en scheve randen!

Greetz!
Klaske