Pagina's

woensdag 31 augustus 2016

Hostess Love you Lots

Het SU!-seizoen 2016-2017 heeft een hele gave Hostess-set, Love you lots. Ik maakte er onderstaande snelle kaartjes mee. De teksten komen uit SU! Made with love en mijn eigen collectie. De gebruikte kleuren cardstock en SU!-marker zijn van boven naar onder Island Indigo, Sweet Sugarplum en Old Olive. De glitteraccenten voegde ik toe met de Wink of Stella pen.


De sterretjes kregen hier met de SU!-markers de retired kleuren Lost Lagoon, Blackberry Bliss en Tangelo Twist. Sommige sterretjes kregen ook nog een beetje glitter met de Wink of Stella pen.
Greetz!
Klaske

zondag 28 augustus 2016

Trouwkaart

Een trouwkaartje met Thoughtful Branches, de hartpons en het envelope punchboard van SU!. Het kaartje liftte ik van Sara Wills. De kaart is gemaakt van Sweet Sugarplum cardstock, de mat en boom zijn van Chocolat Chip cardstock. De boom is gestempeld in Blushing Bride. De vogeltjes en tekststempel (eigen collectie) zijn ook in Chocolat Chip gestempeld. Voor binnen in de kaart maakte ik met een oud Studio Light velletje een envelopje met het envelope punchboard. Daar kan de tegoedbon in.

In de kaart zit een "dubbele vouw". Door het envelopje met inhoud wordt de kaart net iets dikker. En zo blijft de kaart mooi dichtzitten, zonder steeds open te vallen.


Ik heb het glittercardstock van SU! nog niet. Je kunt niet alles hebben ;-). Ik deed met de Versamark pad wat Versamark op een stuk papier. Daarop goudkleurig embossingpoeder van SU! en verhitten maar. Vervolgens haalde ik hier een hartje uit met de hartpons van SU!, erg mooi, al zeg ik het zelf.


Greetz!
Klaske

PS. Tot en met 31 augustus kun je deze set nog bestellen bij SU! daarna niet meer! Wil je hem nu ook graag bestellen, laat het me dan weten. Twijfel je nog? Kijk dan eens voor ideeen op mijn Pinterest-bord. Wedden dat je verkocht bent?

woensdag 24 augustus 2016

Meer Thoughtful Branches

Nog even een snel vervolg op het vorige bericht. Ik gaf al eerder aan veel inspiratie van Pinterest te halen. Soms lift ik letterlijk een kaart of een layout. Het is ook leuk om je eigen ideeen eruit te halen: indeling, kleurgebruik, materialen.

Al meerdere malen was ik op internet de zogenaamde baby-doekjes techniek tegengekomen. Nu zag ik het bij Dena Lenneman met de set Thoughtful Branches. Dus ik aan de slag. Kortgezegd: leg een nat babydoekje op iets glads (in ieder geval iets wat je kunt schoonmaken en niet door kan lekken - een bord oid). Druppel er SU! inkt uit de refill-flesjes op. En dan zodanig dat de kleuren voorzichtig in elkaar overlopen. Nu het leuke: stempelen!!!


Ik gebruikte de retired kleuren Blackberry Bliss en Lost Lagoon (maar je kunt natuurlijk alle kleure gebruiken!). De tekststempels komen ook uit de stempelset Thoughtful Branches.


Er komt nog zeker een vervolg op deze post, want ik heb natuurlijk nog heel veel blaadjes en boomkruinen liggen...

Greetz!
Klaske

PS. Tot en met 31 augustus kun je deze set nog bestellen bij SU! daarna niet meer! Wil je hem nu ook graag bestellen, laat het me dan weten. Twijfel je nog? Kijk dan eens voor ideeen op mijn Pinterest-bord. Wedden dat je verkocht bent?

zondag 21 augustus 2016

Toch overstag...

Stampin' Up! heeft in de maand augustus een speciale actie: de stempelset Thoughtful Branches met bijbehorende stanzen is alleen deze maand verkrijgbaar. Ik had mezelf voorgenomen om de set niet te kopen. Heel veel excuses: de set is prijzig (€ 63,25) ik heb al veel geld aan scrapspullen uitgegeven, ik heb al veel stempels en stanzen met blaadjes, het is tijd om mijn PL bij te werken, ik wil weer layouts maken... En toch kriebelde het toen ik langs diverse blogs kwam en op Pinterest zat te sneupen. Ik heb al eens eerder spijt gehad dat ik een tijdelijke set niet aanschafte (gelukkig toen tweedehands kunnen aanschaffen), dat moest me toch niet nog eens gebeuren. Dus daar was de UPS-meneer vorige week met mijn setje. Wauw.  En eerlijk is eerlijk: ik heb er geen spijt van. Het is niet goedkoop, maar de mogelijkheden zijn eindeloos: verjaardagen, feesten, beterschapskaarten, sterkte-/rouwkaarten, zelfs kerstkaarten.


Ik ging snel aan de slag. Op Pinterest kwam ik bij Stampin' Dolce - Krista Frattin terecht. Zij maakte niet alleen een kaartje met een mooie simpele indeling, maar gebruikte ook embossingpoeder. Gaaf. Ik ging ook aan de slag. eerst een beetje Versamark op de stempel. Vervolgens de stempel in de kleur (ik gebruikte voor twee kaartjes Garden Green en voor eentje Old Olive). De stempel zette ik op papier en strooide er vervolgens embossingpoeder koper van SU! overheen. Een beetje nonchalant, zodat de oorspronkelijke groene kleur zichtbaar bleef. Daarna verwarmen met de heat-tool en je krijgt een prachtige boomkruin. Een paar boomstammetjes met Soft Suede en embossingpoeder en wat vogeltjes, blaadjes en een appel deden de rest. Samen met Nederlandstalige stempels uit eigen collectie krijg je al snel dit. En ik ben er blij mee!!! Ik ben nog lang niet uitgespeeld!!

Greetz!
Klaske

PS. Tot en met 31 augustus kun je deze set nog bestellen bij SU! daarna niet meer! Wil je hem nu ook graag bestellen, laat het me dan weten. Twijfel je nog? Kijk dan eens voor ideeen op mijn Pinterest-bord. Wedden dat je verkocht bent?

woensdag 17 augustus 2016

Flourish Thinlits Dies

Een nieuwe Stampin' Up! catalogus moet bij mij altijd even 'landen'. Veelal zodra Pinterest een beetje vol begint te lopen met voorbeelden, dan word ik pas enthousiast. Al snel begon de stansset Flourish Thinlits Dies mij op te vallen. En dan vooral dit plaatje, dat later op bladzijde 48 van de catalogus bleek te staan...


Ik ging lekker aan de slag met de Big Shot


en maakte een lift van het kaartje uit de catalogus, maar dan met een eigen kleurstelling en tekst (always artichoke, crushed curry, old olive, cajun craze en blackberry bliss. de stempel komt uit Made with love):


Toen een staande variant in old olive, always artichoke en blackberry bliss. tekststempel uit de eigen voorraad:


En nogmaals in smokey slate, basic black en blackberry bliss. tekststansje is van CreaLies.


Binnenkort nog veel meer met deze mooie set!

Greetz!
Klaske


woensdag 10 augustus 2016

Heel veel mint en kraft

Kaartjes en cadeautjes maken, ik hou ervan. Kaartjes en cadeautjes voor mijn zusje zijn het allerleukst!!!


Cardstock in de kleuren Mint Macaron en Smokey Slate, samen met de inmiddels retired set Zoo Babies.


Kraft cardstock met Mint Macaron. Het rompertje hoort bij de stansset Baby's first framelits. De achtergrondstempel komt uit Timeless Textures en is gestempeld in Soft Suede. De letterstempels zijn van de good old Hema. Het bakers twine komt uit de voorjaarscatalogus 2016 van SU.

Greetz!
Klaske

woensdag 3 augustus 2016

Melkpakje als welkomstgeschenk

Het nieuwe huis van de buren werd opgeleverd. Voor de buren hielden ze een kleine kennismakingsborrel op zondagmiddag. Ik vermoedde dat er veel flessen wijn en bossen bloemen overhandigd zouden worden. Ons welkomstgeschenk moest dus iets anders worden ;-)

Ik heb weer een melkpakje gemaakt (van dessinpapier van SU! uit de najaarscatalogus 2015). Het huisje (in grijs-wit, net zoals het huis van de buren) komt uit een Sale-A-bration set uit 2015. De cirkeltjesstans is van Crealies. In het melkpakje zitten zakjes met zaadjes, zodat de buren hun eigen kruidentuintje kunnen aanleggen (basilicum, peterselie, maggikruid, oregano en bieslook).


Greetz!
Klaske